Hakuna Matata, what a wonderful phrase

Hakuna Matata, ain’t no passing craze

It means no worries for the rest of your days

It’s our problem free philosophy, Hakuna Matata

zaterdag 28 september 2013

Hard to Say Goodbye

De dag van vertrek....
Koffers ingepakt, bedden afgehaald en afscheid genomen van Jut en Jul de kraamvogels. Om ongeveer 10u verlaten we de villa en zeggen nog even gedag tegen de buren.


Zoals te lezen was in het blog van gisteren hangt er behoorlijke bewolking boven een deel van Florida. Gisteren heeft het vanaf de middag bijna continu geregend en ook deze ochtend miezelt het. Als we in de auto stappen is het nog bewolkt maar stopt het wel met regenen. Omdat we pas in de avond vliegen hebben we nog bijna een hele dag om te vullen. Vanwege het weer is een park misschien niet zo'n goed idee. Na wat rondkijken op het net besluiten we naar het Orlando Science Center (OSC) te gaan. Daarna kunnen we eventueel nog naar een mall en dan door naar het vliegveld en dat allemaal zonder risico op nat worden. TomTom wordt ingeschakeld en een half uur laten parkeren we de auto bij het OSC. In het midden van het gebouw staat een grote (nep) boom met (opgezette) vogels erin en een watertje met (echte) alligators en schildpadden eronder.



Op de beneden verdieping is een soort natuurpad en vind je verschillende dieren als spinnen, slangen, padden en een egeltje. Margriet heeft een gezellig gesprek met een van de slangen.


Er staat ook een medewerker met een cornsnake. Hij vertelt wat over de slang en je mag de slang ook aanraken.


Op de tweede verdieping is een hele ruimte met allerlei opstellingen van natuurkundige verschijnselen. Het is echt een hands-on opstelling waarbij je op knopjes moet drukken of aan hendels moet draaien. Daarmee worden dan allerlei natuurkundige verschijnselen verklaard. We proberen de meeste ervan even uit.

Geluidsgolven, hoge en lage tonen.

Of even racen
 Op de bovenste verdieping zijn de dino's te vinden.


Ik ben de beroerdste niet en help mee met de opgravingen.


We hebben het museum helemaal doorgelopen en veel ook gedaan maar het is toch meer op kinderen gericht en daardoor hebben we het op een gegeven moment wel gezien. We eten een broodje bij de inpandige subway en besluiten de film die om 14:15 begint niet te zien en naar de mall te gaan. Onderweg vinden we het weer best aardig, het is droog en er is zelfs blauwe lucht te zien. Zullen we dan toch maar naar SeaWorld gaan? Daar hebben we allemaal eigenlijk meer zin in dan binnen in een mall te lopen. SeaWorld it is!


Ondanks dat we er al een paar keer zijn geweest, hebben we nog niet alle attracties gedaan. We halen de schade in en gaan in Atlantis en Kraken.




Het is heerlijk om zo in de warmte de vakantie af te sluiten. Als het een beetje gaat regenen, zoeken we een tafeltje met parasol uit en nemen wat te drinken. Twee brutale eenden komen zowat op schoot zitten voor wat te eten.


Wij geven ze natuurlijk niets....


Zo zitten we gezellig samen met twee eenden, 50 mussen en een eekhoorn een bakkie te doen.


En dan is het echt tijd om naar het vliegveld te gaan. Bye bye Florida, tot snel!


2 opmerkingen:

  1. Leuk zo'n laatste dag waar je nog van alles wilt doen. Het Science Center hebben we ook al een tijdje op het oog maar is er nog niet van gekomen. Een fijne reis naar huis!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het was leuk om jullie tijdens al jullie activiteiten tijdens deze reis te mogen volgen. Petje af dat er, tussen alle drukte van het relaxen en vakantieplezier, nog tijd voor een blog was!

    BeantwoordenVerwijderen